Marinac ima rešenje za Kima: Umesto bombi, bacite ajfone

Bivši marinac SAD Joko Vilink imao je zanimljiv predlog kako bi mogla da se reši kriza sa Severnom Korejom. Stručnjaci smatraju da bi taj plan čak imao smisla.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.09.2017.

23:05

Marinac ima rešenje za Kima: Umesto bombi, bacite ajfone
Foto: Tanjug/AP

Kako piše “Biznis insajder“ Vilnikov predlog ne uključuje nikakve specijalne operacije, napade ili vojne poteze bilo kakvog tipa.

Umesto bombi predlaže da SAD baci ajfon telefone.

“Bacite 25 miliona ajfona, preko satelita omogućite besplatan Wi-Fi“, napisao je on na Tviteru.

I dok je predlog, piše “Biznis insajder“, samo fantazija i teško moguć, ekspert iz Severne Koreje u Stimson centru Jun Sun, kaže da bi to zapravo upalilo.

“Kim Džong Un shvata da čim se društvo otvori i narod Severne Koreje shvati šta mu nedostaje, Kimov režim neće biti održiv“, rekao je on.

Zbog toga bi se Pjongjang čvrsto protivio onome što Vilnik predlaže.

Sun dodaje da je Južna Koreja ranije balonima spuštala pamflete i DVD u Severnu Koreju, a da je Kimov režim odgovarao vojno.

Zato bi, kako se navodi, Severna Koreja i odbila besplatne ajfone za celu populaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: