Festival Porodica: O roditeljstvu otvoreno

Beograd -- Prvi Festival Porodica “Roditeljski” biće održan 16. I 17. Septembra u KC Grad u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli

Na kakvu podršku države ali i društva mogu da računaju novopečeni roditelji, zašto je važan bliski kontakt bebe i roditelja, vaspitni stilovi i vaspitavanje dece u doba modernih tehnologija, kako da kod dece podstaknete kreativnost, ali i pitanja oko kojih se vode žustre polemike kao što su vakcinacija i genetska kontrola – teme su za razmišljanje i otvoren razgovor na prvom Festivalu.

Više od 20 učesnika kroz 14 sati tribina, diskusija, informativnih i kreativnih radionica razmenjivaće stavove, znanje i iskustva sa roditeljima, onima koji to žele da postanu i profesionalcima koji mamama i tatama pokušavaju da pomognu. Festival će ujedno umrežiti pojedinace i organizacije koji pružaju podršku roditeljstvu i tako ih ojačati.

Među učesnicima su najavljeni epidemilog Zoran Radovanović, genetičarka Dragana Vujić, Sonja Pavlović sa Institut za molekularnu genetiku, molekularni biolog Bojana Panić, pedijatar Gordana Petrović, pedijatrijska sestra Mira Roksandić, pedagoškinja Jelena Holcer kao i aktivni ljudi iz Udruženja Roditelj, Centra za mame, Halo beba i Dula. Uz roditelje koji su iz roditeljstva izvukli inspiraciju i promenili svoj zivot i profesiju, blogere, kreativce među kojima su i oni iz Malac genijalac i Kobayagi, biće organizovana i promocija porodičnih manufaktura, razmena stvari koje su vam dosadile a nekom drugom trebaju i prikupljanje igračaka, knjiga i slatkiša za decu iz Zvečanske i onu koja se leče u Tiršovoj i Institutu za majku i dete.

“Roditeljski” će biti održan 16. i 17. septembra u KC Grad, od 10 do 17 časova a ulaz je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 177 idi na stranu