Na izborima u Austriji "pita se" i Palma

Jagodina -- Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao Srbe u Austriji da na predstojećim izborima u toj zemlji glasaju za Slobodarsku partiju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

Marković, koji je predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Austrijom u Skupštini Srbije, istiće da Slobodarska partija, čiji je predsednik Hans Kristijan Štrahe "podržava Srbiju na evropskom putu", a da je potpredsednik Johan Gudenus koga je ugostio u Jagodini "jedini političar iz Evrope koji je pokrenuo peticiju na internetu da Kosovi ne uđe u UNESKO".

"Slobodarska partija Austrije je, kod svih nepravdi koje su se dešavale Srbiji u svetskim institucijama uvek bila na srpskoj strani i jedina je čiji je jedan poslanik Srbin", rekao je Marković novinarima posle sastanka s Gudenusom.

Marković je istakao da će, kao predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Austrijom u Skupštini Srbije "podržati da dva prlamenta imaju veću saradnju" i dodao da će u Beč, od 30. oktobra do 2. novembra, tradicionalno voditi studenate u Jagodini.

Gudenus, inače i zamenik gradonačelnika Beča, izrazio je zadovoljstvo "činjenicom da se i Jagodina i ova regija i Beč, a i Srbija i Austrija, uzajamno poštuju".

"Beč je privržen Srbima, a i Srbi Beču, a ja ću uvek biti srpeman da pomognem Srbima, novim Austrijancima, kojih samo u Beču ima 150.000, a u Austriji 300.000. Oni su se svojim radom integrisali i veoma su bitni za Austriju", rekao je Gudenus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 573 idi na stranu