Oglasila se S.Koreja: Ono je bio paket za SAD, biće ih još

Severna Koreja saopštila da je nedavnim "samoodbrambenim merama" uputila "poklon-paket" SAD i najavila da će takvih "poklona" biti još.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.09.2017.

12:47

Oglasila se S.Koreja: Ono je bio paket za SAD, biće ih još
Tanjug-AP, arhiva

Severnokorejski ambasador u UN u Ženevi Han Tae Song rekao je to u obraćanju na Konferenciji o razoružanju, koja je održana pod pokroviteljstvom UN, dva dana nakon što je Pjongjang izveo svoju šestu i najobimniju nuklearnu probu, prenosi Rojters.

"Najnovije mere samoodbrane moje zemlje, Demokratske Narodne Republike Koreje, predstavljaju poklon-paket upućen nikom drugom nego Sjedinjenim Američkim Državama", rekao je Han na skupu u Ženevi.

Severnokorejski ambasador je upozorio da će "SAD dobiti još poklon paketa od njegove zemlje, sve dok se Amerikanci oslanjaju na nesmotrene provokacije i jalove pokušaje vršenja pritiska na Demokratsku Narodnu Republiku Koreju".

Istovremeno, Južna Koreja primetila je jutros da se ka njenoj obali kreće nešto što izgleda kao interkontinentalna balistička raketa, objavili su tamošnji mediji.

Kako navodi dnevnik "Ejža biznis dejli", pozivajući se na neimenovani obaveštajni izvor, kretanje rakete primećeno je u ponedeljak, dan nakon što je Severna Koreja izvela šestu nuklearnu probu, kao i da se to kretanje odvija noću kako bi se izbegao nadzor, navodi se u izveštaju, prenosi Rojters.

Južnokorejsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da ne može da potvrdi taj izveštaj.

Istovremeno, južnokorejska vojska izvodi vežbe na obali, kako bi demonstrirala snagu, ali i upozorila lidera Severne Koreje da je spremna ukoliko bude napadnuta s mora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: