Nešto se kreće kod zapadne obale S. Koreje

Južna Koreja primetila da se ka njenoj obali kreće nešto što izgleda kao interkontinentalna balistička raketa, objavili su južnokorejski mediji.

Izvor: B92

Utorak, 05.09.2017.

08:40

Nešto se kreće kod zapadne obale S. Koreje
Getty images

Kako navodi dnevnik "Ejža biznis dejli", pozivajući se na neimenovani obaveštajni izvor, kretanje rakete primećeno je u ponedeljak, dan nakon što je Severna Koreja izvela šestu nuklearnu probu, kao i da se to kretanje odvija noću kako bi se izbegao nadzor, navodi se u izveštaju, prenosi Rojters.

Južnokorejsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da ne može da potvrdi taj izveštaj.

Istovremeno, južnokorejska vojska izvodi vežbe na obali, kako bi demonstrirala snagu, ali i upozorila lidera Severne Koreje da je spremna ukoliko bude napadnuta s mora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: