"Đuriću ponuđena pratnja, nije imao strpljenja..."

Đurić i Šarčević su zaustavljeni na administrativnom prelazu Jarinje jer nije podnet zvaničan zahtev za njihovu posetu Kosovu, navodi Emanuel Demaj.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 05.09.2017.

11:22

Osim toga, vršilac dužnosti kosovskog ministra spoljnih poslova rekao je i da je direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću ponuđena i policijska pratnja na Kosovu, ali da on “nije imao strpljenja da je sačeka", prenosi prištinska Koha.

Ministru prosvete Šarčeviću i Đuriću u ponedeljak na administrativnom prelazu Jarinje nije dozvoljen prolaz na putu ka Kosovskoj Mitrovici.

Šarčević i Đurić su bili na putu ka Kosovskoj Mitrovici, gde je trebalo da u Studentskom centru otvore Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u tom gradu.

Ðurić je upozorio da je time prekršen sporazum o slobodi kretanja, kao i sve što je dogovarano vezano za tu vrstu aktivnosti, a Šarčević je to nazvao “necivilizacijskim ponašanjem i čudnim činom”, istakavši da su sa prelaza vraćeni kao da su "poslednji šverceri”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: