"Ne radi se ovde o Ljubi, već o budućnosti naše dece" FOTO

U Zemunu održan četvrti protest roditelja učenika OŠ "Svetozar Miletić" koji se trude da sačuvaju direktora Ljubomira Mosurovića, smenjenog odlukom ministarstva

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Iako nisu prikupljeni svi glasovi po odeljenjima, roditelji su skoro jednoglasno za nastavak protesta, a sa skupa su uputili poziv ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, javlja novinar B92.net.

Kako navode roditelji, "utvrđene su neke nepravilnosti, ali više formalne" i ističu "da je razrešenje direktora nezakonito".

Podsetimo, među razlozima za smenu Mosurovića navedeni su oni od navodno nezakonitog primanja kadrova bez potrebne stručne spreme, do većeg broja učenika u razredima od propisanog.

"Jednostavno, držali smo se zakona, oni su jednostavno zažmurili. To su učenici koji su upisani dok zakon nije propisao broj dece u odeljenju", trekao je nedavno Ljubomir Mosurović, smenjeni direktor OŠ "Svetozar Miletić".

Foto: B92
Foto: B92

Savet roditelja koji protestuje naglašava da su roditelji sami organizovali skup, da on nema politički karakter i novo okupljanje su najavili za sredu.

"Ne vršimo pritisak na ministra, način na koji on razgovara sa nama nam govori da ne dobija sve činjenice o slučaju", navode iz okupljenog Saveta roditelja i dodaju:

"Ne radi se ovde o Ljubi, već o budućnosti naše dece".

Foto: B92
Foto: B92

Ministar prosvete Mladen Šarčević 28. avgusta doneo rešenje o razrešenju direktora škole Miroljuba Mosurovića.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je na pitanje o štrajku učenika i profesora škole “Svetozar Miletić” u Zemunu da podržava ministra Šarčevića. Opširnije - OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 177 idi na stranu