Mali o protestima u Zemunu: Biće kako ministar kaže

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je na pitanje o štrajku učenika i profesora škole “Svetozar Miletić” u Zemunu da podržava ministra Šarčevića.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 05.09.2017.

12:02

Mali o protestima u Zemunu: Biće kako ministar kaže
Foto: Tanjug, arhiva

Roditelji i učenici zemunske osnovne škole protestuju zbog smene direktora Miroljuba Mosurovića, a gradonačelnik je izjavio da taj problem nije u njegovoj nadležnosti.

“Razgovarao sam sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i verujem u ono što je on rekao i podržavam ga u onome što radi. Ne želim da se mešam u njegov posao i verujem da ono što je uradio ima smisla i opravdanja", rekao je Mali novinarima.

Kako kaže, rešenje u interesu đaka mora što pre da se nađe.

"Ja sam se stavio na raspolaganje i ministru i roditeljima da razgovaramo. Kako ministar kaže, tako će biti", naveo je Mali.

Ovo nije prvi pokušaj smene, jer je ministar prosvete pre šest meseci razrešio direktora Mosurovića, ali je posle najave protesta roditelja odluku poništio.

Učenici škole Svetozar Miletić i njihovi roditelji protestuju, jer je ministar prosvete Mladen Šarčević 28. avgusta doneo rešenje o razrešenju direktora škole Miroljuba Mosurovića.

"Nemam nijednu zamerku, ni na učitelja ni na učiteljicu, kolektiv, školu, higijenu, tetkice, dvorište. Verujte mi, sve je u savršenom redu", kaže jedan roditelj.

"On je čovek apsolutno posvećen svakom detetu. On ovde sačeka moje dete na kapiji, njih tri, odvede do učionice. On sačeka ovde autobus, isprati decu na ekskurziju", navodi drugi.

"Škola je veoma bogata uspesima, zato to nekome i smeta i hoće da je destabilzuije", dodaje treći.

Da razloga za smenu nema tvrde i zaposleni u školi.

"Jednostavno nismo našli, nas ima 70, valjda bi neko mogao da pronađe nešto što je sakriveno. Ovde ništa nije sakriveno i onda smo odlučili da damo podršku direktoru apsolutno i da se ovo ispravi i da nastavimo sa radom", ističe Milan Ignjatović, nastavnik likovnog.

Roditelji imaju plan ako protestima ne promene odluku ministra.

"Posle do predsednice vlade, do predsednika države, neću više da trpim nepravdu", navodi jedan od roditelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: