Tramp daje svojih milion dolara za žrtve "Harvija"

Bela kuća saopštila je da će predsednik SAD Donald Tramp dati milion dolara iz ličnih fondova za pomoć uklanjanju posledica uragana Harvi.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.08.2017.

22:09

Tramp daje svojih milion dolara za žrtve
Foto: Tanjug/AP

AP navodi da je to saopštila portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders koja je prenela Trampov poziv novinarima da mu pomognu u odluci kojoj određenoj organizaciji treba dati novac.

Američka agencija navodi da je Tramp u prošlosti kritikovan da daje mnogo manje novca u dobrotvorne svrhe u odnosu na mnoge druge multimilijardere.

Poplave koje je doneo Harvi teskso su oštetile desetine hiljada kuća širom Teksasa i u njima je stradalo najmanje 30 ljudi, a uragan koji je u međuvremenu oslabio na nivo tropske oluje sada preti regionu uz granicu Teksasa i Lujzijane.

Rojters prenosi da će Trampova administracija uskoro uputiti zahtev Kongresu SAD za finansijska sredstva kojim bi se pomogla obnova područja postradalih tokom i nakon naleta Harvija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: