"Neke rečenice danas izgovorene daju nadu"

Nekadašnji novinar s Kosova Milivoje Mihajlović kaže da je važna vest iz Brisela ona koja najavljuje primenu dogovora iz oblasti pravde i pravosuđa.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

19:04

On je u Kažiprstu TV B92 rekao da je danas na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija postignuto "jedno približavanje".

"Vučić i Tači su otišli sa dva različita pritljaga u Brisel. Tači je otišao sa hipotekom da iako je dobio izbore ne može da sastavi vladu, on je otišao da potraži slamku spasa u Briselu dok je Vučić je otišao relaksirano, on govori da dijalog treba da se nastavi, jer je to vraćanje srpskog uticaja na KiM", rekao je Mihajlović.

On ističe da "neke rečenice danas izgovorene daju neku nadu".

"Mislim da je postignuto otopljavanje, Nije lako ići u Brisel i razgovarati o nečemu što nama možda izgleda kao sitnica, a na terenu je bitna stvar, a potom se obojica lidera se vraćaju u svoje sredine. Bolje je da kada se dogodi neki incident da jedan pozove drugog i to reše", smatra on.

U Briselu je danas potvrđen dogovor o pravosuđu, a Mihajlović kaže da to u praksi znači utapanje u kosovski pravosudni sistem.

"To znali da 250 ljudi koji trenutno rade u srpskim pravosudnim organima pređu u kosovski sistem. Već 18 godina ti sudovi rade bez policije i pored toga imaju ozbiljnu efikasnost. To u praksi znači da će tesudije dobiti 70-80 mesta u apelacionim do vrhovnog suda Kosova. Mislim da će to biti od velike koristi za pravdu na kosovu, posebno za pravdu Srba na Kosovu, ali to otvara i neka pitanja", naglasio je on.

Opširnije u video-prilogu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: