Tači: Novom fazom do tačke na vekovno neprijateljstvo

Brisel -- Hašim Tači izjavio da nova faza dijaloga Beograda i Prištine treba da dovede do "finalnog dogovora" koji bi stavio tačku na vekovno neprijateljstvo.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty images
Getty images

Tači je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu ocenio da sada postoji bolja komunikacija izmedju Beograda i Prištine. "Gra]anima obe države potreban je finalni sporazum dve zemlje, koji će omogućiti državama da napreduju na putu EU integracija", izjavio je Tači u Briselu.

Kaže da je na sastanku sa predsednikom Srbije bilo reči o sledećim koracima koji vode ka novoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa i o pomirenju. "Dijalog i pomirenje su jedini put napred za dve zemlje. Verujem da ćemo u ovom duhu raditi i ubuduće i da ćemo doći do novih dogovora", reako je Hašim Tači.

On je preneo da je na sastanku dogovorena finalizacija procesa inetegracije pravosu]a na Kosovu do 17. okotobra 2017. godine.

Istovremeno, Tači kaže da će u okviru "nove faze dijaloga" biti razmotrena "preostala pitanja" kao bi, prema njegovim rečima, što pre došlo do finalnog sporazuma dve zemlje, kao i da taj proces ima podršku i EU i SAD.

Predsednik Kosova kaže da očekuje skoro formiranje Vlade i Parlamenta na Kosovu, kao i jedinstvenog tima koji će raditi na novoj fazi dijaloga. Hašim Tači kaže da će u narednim nedeljam i mesecima biti više sastanka njega i predsednika Srbije Aleksandara Vučića.

strana 1 od 76 idi na stranu