Uliću pritvor do 30 dana

Podgoričaninu Vasu Uliću (58), koji je uhapšen zbog sumnje da je umešan u međunarodni šverc droge, određen je pritvor do 30 dana.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

17:35

Uliću pritvor do 30 dana

Njegov advokat Danilo Mićović kazao je ranije da je Ulić u Specijalnom tužilaštvu negirao krivicu.

Ulić je označen kao vođa narko-kartela koji je krijumčario drogu u Australiju, a pod budnim okom policijskih službi sveta bio je više od 20 godina, prenosi RTCG.

Iz Uprave policije ranije je saopšteno da su, u akciji koju su duže vodili sa inostranim partnerima, uhapsili Vasa Ulića (58) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga na međunarodnom nivou.

Istraga protiv Ulića vođena je, kako je saopšteno, od strane Odseka za borbu protiv droge Uprave policije MUP-a Crne Gore, Savezne policije Australije, Komisije za kriminal Australije i australijske Carine i to u periodu od jula 2007. godine do maja 2008. godine, u koordinaciji tužilaštava dve zemlje.

Samo u navedenom periodu prikupljeni su dokazi koji ukazuju na sumnju da je Ulić bio voda kriminalne organizacije, te da je u dužem vremenskom periodu organizovao krijumčarenje velikih količina narkotika iz drugih država na teritoriju Australije, gde se prerađivala i distribuirala, tj. prodavala droga.

Ulić je, kako se sumnja, prethodnih godina organizovao krijumčarenje 60 kilograma MDMA iz drugih zemalja u Australiju, gde su članovi njegove kriminalne grupe prerađivali MDMA, tj. proizvodili tablete ekstazija, koje su bile namenjene daljoj prodaji na ilegalnom narko-tržištu Australije.

Istraga je dovela do hapšenja četiri člana ove kriminalne organizacije, koji su u Australiji pravosnažno osuđeni na izdržavanje zatvorske kazne i to: F. K. na 17 godina, R. Lj. na 25 godina, D. P. na 17 i D. M. na 14 godina zatvora, saopšteno je iz policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: