Plenković Sarajevu: Prijatelji, nastavljamo gradnju mosta

Premijer Andrej Plenković poručio je, kako je rekao, prijateljima u BiH, da projekat gradnje Pelješkog mosta ide dalje.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

11:55

Plenković Sarajevu: Prijatelji, nastavljamo gradnju mosta
screenshot

"Još jednom poručujem našim prijateljima u BiH, ali i hrvatskoj javnosti, da projekt povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje, ali i povezivanje evropske teritorije Pelješkim mostom ide dalje. Most će biti izgrađen, dijalog s BiH se nastavlja, o tome smo razgovarali na sednici Saveta ministara i Vlade Hrvatske početkom jula u Sarajevu.

To je bio odgovor Plenkovića na jučerašnju poruku ministra civilnih poslova biH Adila Osmanovića da će to ministarstvo, ukoliko Hrvatska nastavi aktivnosti na gradnji Pelješkog mosta, predložiti jednostrano proglašenje suvereniteta BiH na u tom delu Jadrana na način kako su to uradile bivše jugoslovenske države.

Osmanović nije isključio ni mgućnost pokretanja posupka pred nadležnim pravosudnim instancama, naveo je Osmanović upozorivši pismom Hrvatsku, odnosno svog hrvatskog kolegu Olega Butkovića, o postojanju pravnih smetnji za gradnju Pelješkog mosta pismom obavestio hrvatskog kolegu Olega Butkovića

Komentarišući arbitražni spor sa Slovenijom, Plenković je rekao da službe rade na pripremi sastanka sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom početkom septembra i da su spremni da razgovaraju o otvorenom graničnom pitanju na kopnu i na moru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: