"Očekujem da Hrvati promene stav, a ako ne..."

Slovenački premijer Miro Cerar kazao je da od Hrvatske očekuje da promeni stav i prihvati sprovođenje arbitražne presude o hrvatsko-slovenačkoj granici.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.08.2017.

10:02

screenshot/siol.net

On je istakao te da će njegova vlada odlučno delovati ako hrvatska strana "ponuđenu ruku" ne bi prihvatila.

Cerar je novinarima prilikom obilaska međunarodnog poljoprivrednog sajma u Gornjoj Radgoni rekao:

"S Hrvatskom moramo voditi dijalog i dati joj priliku da prestane s kršenjem međunarodnog i evropskog prava, te da poštuje obaveze iz arbitražnog sporazuma.",

On je dodao da je to odluka celog državnog vrha, na čemu i sam insistira kao predsednik vlade.

Na pitanje da li je moguće jednostrano sprovesti arbitražnu odluku bez saglasnosti Hrvatske, Cerar je odgovorio da je granicu na moru arbitražna presuda jasno odredila, dok je granicu na kopnu u nekim detaljima još potrebno konkretizovati na pojedinim sektorima.

"Nadam se da će do toga doći pomoću mešovitih komisija, u saradnji s Hrvatskom, ali naravno u okvirima koje je odredila arbitraža", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: