Šarčević: Smene zbog nepravilnosti tokom male mature

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da će biti smenjena četiri rukovodioca školskih uprava, a da se analizira rad još dve uprave.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

18:22

Šarčević: Smene zbog nepravilnosti tokom male mature

On je za Tanjug rekao da će neki rukovodioci biti smenjeni zbog nepravilnosti tokom male mature, ali da će biti i smene jer pojedini ne mogu da odgovore visokim zahtevima ministarstva.

Biće smenjeni rukovodilac školske uprave Kraljevo, gde pripada Novi Pazar i Raška, kao i rukovodilac školske uprave Leskovac, gde pripadaju Pčinjski i Jablanički okrug, zbog manipulacija na maloj maturi.

"Posmatrali smo delom i Niški okrug, ali načelnika te školske uprave nećemo menjati", rekao je Šarčević i dodao da smenjuju rukovodioce školskih uprava Beograd i Zrenjanin, kao i da se analizira rad u još dve uprave.

"Školska uprava treba da bude ministarstvo u malom i rukovodioci ne mogu da se ponašaju kao da je sve isto kao što je bilo. Mi imamo visoke zahteve", rekao je on.

Ministar je dodao da će pojedinim školskim odborima predložiti smenu direktora škola u kojima je dokazano da je bilo zloupotreba tokom male mature.

"Ako to ne bude od strane školskih odbora prihvaćeno, da smene ljude koji su manipulatori i uči decu stvarima koje nemaju veze sa vaspitanjem, a to je da je od malih nogu dozvoljeno muvanje, onda ja mislim da taj školski odbor ne treba da postoji", naglasio je Šarčević.

Podvlači da ukoliko to ne urade školski odbori, novi zakon koji je u proceduri to dozvoljava ministru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: