MO: Zlonamerna tumačenja, zaštita predsednika po zakonu

Angažovanje pripadnika MO i Vojske Srbije na poslovima bezbednosne zaštite predsednika Republike Srbije sprovodi se isključivo po Zakonu o predsedniku Republike

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

17:03

MO: Zlonamerna tumačenja, zaštita predsednika po zakonu
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

To je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije.

Reagujući na saopštenje Policijskog sindikata Srbije, a zarad potpunog informisanja javnosti, Ministarstvo odbrane navodi da će taj resor i Vojska Srbije i u budućnosti, kao i do sada, voditi računa o bezbednosti štićenih lica isključivo u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

"Sve drugo su netačna i zlonamerna tumačenja. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo odbrane tesno sarađuju i sarađivaće po svim bezbednosnim pitanjima", navodi se u saopštenju MO.

Napominje se da je Zakon o predsedniku Republike objavljen u Službenom glasniku, kao i Uredba o određivanju poslova bezbednosne zaštite određenih lica i objekata, po kojima se sprovode sve aktvnosti.

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije sapštio je ranije danas da je početkom avgusta rasformirano Odeljenje za obezbeđenje predsednika Republike, iz sastava Jedinice za obezbeđenje ličnosti i određenih objekata.

Predsednik tog sindikata Veljko Mijailović tvrdi da se iz te odluke može shvatiti da predsednik Aleksandar Vučić ima više poverenja u vojsku, nego u policiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: