Odalović o "državnim starletama": One rade i to kvalitetno

"Državne starlete" iz Ministarstva spoljnih poslova i sa Diplomatske akademije već duže vreme su tema pojedinih medija, podseća N1.

Izvor: N1
Podeli
Tanjug
Tanjug

Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović kaže da je fizički izgled važan, ali da on nije kriterijum pri zapošljavanju u MSP i da sve osobe koje su zapošljene zadovoljavaju zakonske kriterijume.

"Nema zapošljavanja mimo zakonski dozvoljenog kriterijuma. Ne kažem ja da li je to preko veze ili mimo veze", rekao je Odalović odgovarajući na pitanje da li su devojke, koje su spominjane u javnosti, zapošljene preko veze.

Upitan da li "državne starlete" i dalje rade u Ministarstvu, on kaže da rade i to kvalitetno.

"Možete da ih zovete kako hoćete, mi smo zatekli jedan broj onih koji nisu radili i oni više ne rade u Ministarstvu. Novine su dočekale Dačića sa naslovima… To je stvar koja nije imala i nema veze s nama. A da li su lepe, hvala bogu da su lepe, i to ne sme da bude mana. Zašto bi bila ako je lepa starleta. Drugi kvaliteti njih opredeljuju, kvaliteti u poslu, razni testovi pred raznim našim komisijama, objašnjava Odalović.

"Blic" je pisao o Mili Opalić, navodno bliskoj Socijalističkoj partiji Srbije, koja je posle pet dana u MSP dobila premeštaj u konzularno odeljenje Ambasade Srbije u Stokholmu.

Odalović objašnjava da je Opalić preuzeta iz javnog preduzeća Jugoimport SDPR. Upitan šta je tačno radila u toj državnoj firmi i da li je tačno da je tamo bila sekretarica, generalni sekretar MSP kaže da te odgovore treba potražiti u Jugoimportu.

"Ona je sada neko ko nosi posao u našem Konzulatu. Ona ima radno iskustvo, ona je radila na poslovima i radnim zadacima vrlo kvalifikovano tamo gde je bila. Ona je ispunila sve uslove, prošla je sve testove pred našom komisjom i mogu da vam kažem da je vrlo uspešna. Testovi koji su postavljeni pred nju i posao koji sada radi, radi vrlo odgovorno i kvalifikovano", kaže gost Novog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu