Mladić teroriše Prokupčane – i niko mu ne može ništa

M. R. (25) iz Beograda koji je pre deset dana u Prokuplju napao sedamnaestogodišnju Tamaru Kostić, iz čista mira, svakodnevno čini isti prekršaj.

Izvor: prokupljenadlanu.rs

Sreda, 30.08.2017.

12:25

Mladić teroriše Prokupčane – i niko mu ne može ništa
wikipedia/commons

Kako piše portal Prokupljenadlanu.rs, policija muku muči sa njim, jer ga svakodnevno privode, prosleđuju na Odeljenje psihijatrije Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“, sa koga posle par sati biva otpušten i ponovo se nađe na ulici.

Prema prijavama građana, viđen je kako napada žene na gradskom groblju, po frizerskim salonima, na ulici, po kafićima, a ima prijava i da je upadao u okolna sela u privatne kuće.

Ipak, svi ti napadi svrstavaju se u prekršaje i padaju pod remećenje javnog reda i mira, te tako ne podležu krivičnoj odgovornosti.

Mladić je inače dobro upućen u svoja građanska prava, te odmah pošto po prijavi policijska patrola reaguje i pokuša da ga privede, on počne da se poziva na zakon i slobodu ličnosti.

Odlično zna da niko ne može da ga spreči da bude na bilo kom javnom mestu, niti mogu da ga zadrže u policiji, ili na Odeljenju psihijatrije.

“Već je tenzija porasla i ljudi su počeli ozbiljno da se plaše. Niko ne zna kako će da reaguje i građani su uplašeni“, kaže osoba koja je više puta bila sa njim u kontaktu.

Prema našim informacijama M. R. se leči na psihijatriji u Beogradu, a ovde je došao jer mu baba živi u selu nadomak Prokuplja.

“Tek nedavno je par žena podnelo krivične prijave protiv njega. Čak mislim da ga je i baba prijavljivala, ali sve te prijave nemaju dovoljno dokaza. Treba neko da se ozbiljno pozabavi njime, da ga proprati i eventualno ono što može jeste da se uputi na lečenje, ili da se čeka da ne daj bože napravi ozbiljno krivično delo“, kaže dobro upućena osoba.

Ruke zakona su očito u ovom slučaju vezane i pored svakodnevnih privođenja, posle nekoliko sati, on je opet na ulici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: