Srbi pitaju Sobranje: Zašto je Srbija ispraznila ambasadu?

Demokratska partija Srba u Makedoniji pitala je u Sobranju šta se desilo i dovelo do toga da je Srbija odlučila da povuče osoblje iz ambasade u Skoplju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.08.2017.

13:11

Srbi pitaju Sobranje: Zašto je Srbija ispraznila ambasadu?
Foto: Tanjug/AP

To je za Tanjug potvrdio predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković.

Kako je rekao odgovore očekuju na zasedanju makedonskog parlamenta sredinom septembra.

Stoilković i partija koju vodi pitaju šta je Makedonija tačno uradila, odnosno njene bezbednosne službe, odnosno diplomatski predstavnici akreditovani u Makedoniji, pa se desio diplomatski presedan i Srbija odlučila da povuče celokupni diplomatski personal svoje ambasade u Skoplju.

Ako iza takvih aktivnosti stoje predstavnici stranih faktora u Makedoniji, šta to znači za nacionalne i državne interese Makedonije, a u vezi sa razvojem dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje i stabilnosti, sledeće je pitanje.

Predstavnici DPS pitaju i kako će se Republika Makedonija izjasniti na sednici Generalne skupštine Interpola 29. septembra u Kini po pitanju prijema Kosova u tu međunarodnu organizaciju.

Pitanja su usledila posle nedavnog "zahlađenja odnosa" dve zemlje i odluke Srbije da povuče osoblje iz ambasade u Skoplju jer su, kako je tada rečeno, srpski nadležni organi ustanovili i dokazali da je protiv Srbije izvršeno obaveštajno delovanje.

U međuvremenu deo osoblja vratio se u ambasadu u Skoplju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: