Han: Zadovoljan sam, Srbija i Makedonija brzo rešile krizu

Evropski komesar za susedsku politiku Johanes Han rekoa je da je zadovoljan zbog brzog rešavanja krize između Srbije i Makedonije.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.08.2017.

13:42

Han: Zadovoljan sam, Srbija i Makedonija brzo rešile krizu
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA/ nr

On je istakao veliko zadovoljstvo zbog "brzog i lakog" rešavanja nedavne političko-diplomatske krize.

Dodao je i da nije bilo potrebe da se Evropska unija uključi u rešavanje spora.

Istakao je, da je veoma brzo došlo do telefonskog razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, kao i razgovora šefova diplomatija dve zemlje, Ivice Dačića i Nikole Dimitrova.

"“Važno je da je došlo do pomirenja dveju država i to je nešto što veoma cenim. Na sve to gledam veoma pozitivo jer pripadam onim ljudima za koje je čaša uvek polupuna ili poluprazna”", rekao je Han.

Posebno je ukazao da je tako brzo reagovanje zvaničnika obeju zemalja ka pomirenju veoma pozitivna i govori da se neće ponoviti u budućnosti.

Brzina kojom je došlo do pomirenja pokazuje i da postoji međusobno poštovanje dveju država”, zaključio je Han.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: