Više od 15 vlasničkih pasa uginulo, šta se dešava? VIDEO

Više od 15 vlasničkih pasa uginulo je za kratko vreme u Vrdniku.

Izvor: B92

Subota, 26.08.2017.

19:21

Više od 15 vlasničkih pasa uginulo, šta se dešava? VIDEO
Ilustracija: Gettyimages

Vlasnici sumnjaju da su otrovani, isto misle i veterinari, a toksikološki nalazi i rezultati obdukcije jednog psa još se čekaju.

Prilikom umiranja, ponašanje ovih pasa slično je epileptičnom napadu

Na takav način uginulo je 17 pasa u Vrdniku. Svi su bili vlasnički, ne lutalice. Udruženje “Zelena šapa” sve slučajeve prijavilo je policiji.

“Svakodnevno dobijam pozive gde mi ljudi saopštavaju da im je uginuo pas i da sumnjaju na trovanje. Ono što je video i čuo to je da pas nešto krcka u žbunju nakon 15 minuta je pas dobio visoku temperaturu, epileptične napade, a potpuno isti simptomi su propratili svih 17 pasa”, kaže Marijana Mladenović iz Udruženja za zaštitu životinja “Zelena šapa”.

Među njima je i pas Dušana Trivića.

“Čuo sam u toku noći da nešto lupa, udara u vrata, izađem, bilo je oko tri sata i pas je ležao na boku i drhtao, ispružio je sve četiri šape, vičem ga po imenu Vini, Vini, da se digne, da ustane, ne!, priča Trivić.

Dušanov pas nakon toga je nestao. Kao nestali vode se još nekoliko pasa, kažu u Zelenoj šapi. Prethodno su svi imali iste simptome. Nalaz veterinara, za dva uginula psa, upućuje na trovanje.

“Na osnovu svega navedenog, izrazio sam sumnju da je pas otrovan nekim otrovom iz grupe karbamata, karbofuran, furadan ili dinitrofenola. Terapija je započeta na licu mesta, ali je pas ubrzo uginiuo”, naveo je Stevica Vasić, veterinar.

Rezultati obdukcije i toksikološke analize sa Naučnog veterinarsogi instituta još nisu stigli. Iz te ustanove Udruženju Zelena šapa su rekli da otrov nije pronađen, ali da takva mogućnost ipak nije isključena.

Upozorenje - uznemirujući snimci!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: