Tramp: Kim Džong Un počeo da poštuje SAD

Američki predsednik Donald Tramp izjavio da je njegova agresivna retorika prema Severnoj Koreji urodila plodom i da je Kim Džong-un počeo da "poštuje" SAD.

Izvor: Beta/AFP

Sreda, 23.08.2017.

07:03

Tramp: Kim Džong Un počeo da poštuje SAD
Getty images

"Neki su mi rekli da sam preterao. Nije bilo dovoljno preterano", rekao je Tramp kasno sinoć u Feniksu, u američkoj saveznoj državi Arizoni, pred nekoliko hiljada svojih pristalica.

Tramp je ocenio da je lider Severne Koreje "sad počeo da poštuje SAD" i dodao da će "možda iz toga nešto pozitivno izaći".

Američki državni sekretar Reks Tilerson pohvalio je u utorak Severnu Koreju zbog "uzdržanosti" od provokacija i ocenio da bi to moglo da omogući dijalog Pjongjanga i Vašingtona.

"Zadovoljan sam što su vlasti Pjongjanga pokazale odredjeni stepen uzdržanosti koji nije zabeležen u prošlosti", rekao je Tilerson novinarima.

Te smirujuće izjave visokih američkih zvaničnika dolaze posle velike napetosti početkom avgusta izmedju SAD i Severne Koreje koje su jedna drugoj pretile vojnim akcijama.

Savet bezbednosti UN usvojio je 5. avgusta rezoluciju koja predvidja uvođenje novih, strožih sankcija Severnoj Koreji, pošto je ta zemlja u julu ispalila drugu interkontinentalnu balističku raketu.

Pojedini mediji preneli su da je Kim u međuvremenu naložio dodatnu proizvodnju delova za te vrste raketa koje su toj zemlji zabranjene ranijim rezolucijama UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: