Đurić: Prekinuti ćutanje o nestanku novinara kod Orahovca

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić pozvao je na prekid ćutanja i preduzimanje koraka kako bi se rasvetlio nestanak novinara Đure Slavuja i Ranka Perinića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.08.2017.

13:52

Đurić: Prekinuti ćutanje o nestanku novinara kod Orahovca
Foto Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Oni su, podsetimo, nestali kod Orahovca, pre 19 godina.

"Porodice i dalje nemaju nikakvu informaciju o njihovoj sudbini, što je velika mrlja na obrazu onih koji se na Kosovu i Metohiji staraju o uspostavljanju vladavine prava", naveo je Đurić, a prenela je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Slavuj i Perinić su nestali 21. avgusta 1988, kada su krenuli ka Orahovcu.

Đurić je dodao da zahvaljujući upornosti kolega - novinara na mestu njihovog nestanka stoji spomen-ploča kao odgovor i upozorenje "onima koji veruju da je zataškavanje zločina čin patriotizma i da je rešenost onih koji traže pravdu kratkog veka".

"Ni ćutanje, ni skrnavljenje spomen-ploče neće pokolebati one koji tragaju za pravdom, a društvo međunacionalne tolerancije na Kosovu i Metohiji neće biti moguće dok god porodice nestalih, koje god nacionalnosti one bile, ne dobiju zadovoljenje u istini", naveo je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: