MSP: Državljanka Srbije povređena u napadu u Barseloni

U terorističkom napadu koji se dogodio u četvrtak u Barseloni, jedna državljanka Srbije je zadobila povrede u vidu posekotina.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.08.2017.

13:32

MSP: Državljanka Srbije povređena u napadu u Barseloni
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Ona je nakon pružene medicinske pomoći puštena je iz bolnice, saopšteno je danas na osnovu najnovijih saznanja Ministarstva spoljnih poslova i Ambasade Srbije u Madridu.

Ministarstvo spoljnih poslova savetuje svim državljanima Srbije koji trenutno borave u Španiji da se pridržavaju uputstava nadležnih španskih policijskih organa i tur-operatera, kao i da redovno prate informacije u sredstvima javnog informisanja.

Preporučuje se oprez na javnim mestima, kao što su centralni gradski trgovi, turističke atrakcije, tržni centri, u blizini vladinih ustanova, vojnih objekata, policijskih stanica i u sredstvima javnog prevoza, kaže se u saopštenju.

Predstavnici jednog broja turističkih agencija iz Srbije obavestili su Ambasadu da su bezbedni srpski turisti koji su u organizaciji tih agencija u toku jučerašnjeg dana bili u poseti Barseloni, navelo je MSP.

Ambasada Srbije u Madridu je u direktnom kontaktu sa nadležnim organima Španije i očekuje zvaničnu informaciju da li među nastradalima ima još državljana Srbije, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije nastavlja sa identifikacijom žrtava jučerašnjeg terorističkog napada.

U saopštenju se kaže da je Ministarstvo spoljnih poslova Španije obavestilo Ambasadu Srbije u Madridu da je uspostavljen koordinacioni mehanizam sa ostalim španskim službama, kako bi se stranim ambasadama što hitnije dostavili svi relevantni podaci o nastradalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: