Upozorenje vozačima – biće gužvi, oprez zbog mokrih puteva

Saobraćaj u Srbiji je očekivano pojačanog intenziteta, kako na putevima i naplatnim rampama, tako i na graničnim prelazima, saopštio je AMSS.

Izvor: Tanjug
Podeli
freeimages.com
freeimages.com

Kako se navodi, padavine i tokom večeri otežavaju odvijanje saobraćaja, a prelazak sa suvih na mokar kolovoz dovodi do većeg broja saobraćajnih nezgoda.

Temperaturne razlike uslovljavaju i čestu pojavu odrona, zbog čega se apeluje na vozače da voze pažljivo, najviše kroz stenske useke i klisure, da smanje brzinu i vožnju prilagode uslovima na putu.

Na našim prelazima, prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Batrovci, prema Hrvatskoj, na izlasku iz zemlje putnička vozila čekaju oko dva sata, a međuprostor je pun.

Na Horgošu se takođe na izlazu iz Srbije čeka oko sat vremena, kao i na Kelebiji, na Badovincima oko 45 minuta, dok se na Kotromanu čeka oko dva sata.

Na ulasku u našu zemlju, na Preševu se čeka oko 40 minuta, na Đerdapu oko sat vremena, a pojačan je saobraćaj i na prelazima Gostun i Jabuka, gde putnička vozila čekaju oko 40 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima saobraćaj je za sada pojačan, ali bez većih zadržavanja.

Društvo

strana 1 od 6478 idi na stranu