Naoblačenje sa kišom i pad temperature, moguće nepogode

Danas se predviđa naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koje će od sredine dana zahvatiti severne i zapadne, a do kraja dana i ostale delove zemlje.

Izvor: Beta

Subota, 12.08.2017.

01:00

Naoblačenje sa kišom i pad temperature, moguće nepogode
Foto: Gettyimages

Najniža temperatura kretaće se od 15 do 22, najviša od 28 na severozapadu do 36 stepeni Celzijusa na jugoistoku, saopštio je RHMZ.

U Beogradu će pre podne bit pretežno sunčano, posle podne naoblačenje, uveče i u toku noći sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od 22, najviša 30 stepeni.

U većini mesta u Srbiji danas se očekuje oko 20 mm kiše, a uveče i u toku noći na jugu i istoku Srbije, uz pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i jakim vetrom, očekuje se lokalno i oko 40 mm za 12 sati, saopštio je Republicki hidrometeoroloski zavod.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, od sredine dana zahvatiće severne i zapadne, a do kraja dana i ostale krajeve zemlje.

Posle podne na jugozapadu, a uveče i tokom noći u centralnim, istočnim krajevima i u Banatu biće uslova za pojavu lokalnih nepogoda sa gradom, jakim vetrom i obilnijim padavinama, preko 40 mm za 12 sati.

Samo će se na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati pretežno sunčano.

Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Izgledi vremena u narednih sedam dana - do 19. avgusta:

U nedelju pretežno oblačno, osetno svežije, mestimično sa kišom ili pljuskovima. Vise padavina u Banatu i na istoku. Tokom dana prestanak padavina, najpre na severu i zapadu zemlje.

Zatim pretežno sunčano, uz lokalni razvoj oblačnosti i redju pojavu kratkotrajnih pljuskova, uglavnom u planinskim predelima.

Temperatura u postepenom porastu.

Zadržava se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika, a najizraženije tegobe mogu osetiti osobe sa respiratornim i cerebrovaskularnim obolјenjima.

Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima, glavobolјa i nervoza. U saobraćaju je nephodna dodatna opreznost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: