Tanjug: Požar podmetnut, zatvara se fabrika na Adi Huji

Zbog učestalih požara u “Fabrici kartona Beograd” doneta je odluka da se ona privremeno zatvori, navodi načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Izvor: B92

Petak, 11.08.2017.

15:15

Tanjug: Požar podmetnut, zatvara se fabrika na Adi Huji
Foto: Žaklina Tataloviæ

Osim toga, on je pojasnio da je izrečena mera zabrane rada fabrike da bi se nesmetano sprovela istraga i utvrdili eventualni propusti u njenom radu.

Osim toga, on je pojasnio da je izrečena mera zabrane rada fabrike da bi se nesmetano sprovela istraga i utvrdili eventualni propusti u njenom radu.

Kako saznaje B92, požar je istovremeno buknuo na tri mesta na deponiji kartona iza fabričkog kruga.

Takođe, Tanjug ističe i da je gradonačelnik Siniša Mali dao nalog da ekološka inspekcija i dežurna inspekcija po hitnom postupku izađu na teren i da utvrde činjenično stanje. Kako se navodi, gradonačelnik je to odlučio s obzirom na to da je u prethodnih 60 dana u toj fabrici izbilo čak četiri požara.

U fabrici je oko 11 časova došlo do požara na deponiji kartona, vatrogasne ekipe su na mestu požara, prisutne su i medicinske ekipe, a jedan vatrogasac je lakše povređen.

Požar je lokalizovan oko 17.00 časova i sada ga dogašavaju, javlja Tanjugov reporter s mesta zbivanja. Još se vidi beli dim, dok se sa nekoliko strana vatra dogašava. Na terenu su još uvek vatrogasnsa vozila i cisterne sa vodom.

U istoj fabrici na Adi Huji požar je izbio i pre dvadesetak dana kada je prilikom gašenja povređeno više ljudi, dok su vatrogasac i jedan zaposleni preminuli od posledica povreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: