Bivši savetnik ministra za Bregzit: Ovo je katastrofa!

Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije je katastrofa, ali bi taj proces mogao da bude stopiran kroz drugi referendum 2019. godine.

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2017.

13:23

Bivši savetnik ministra za Bregzit: Ovo je katastrofa!
Thinkstock

To je rekao Džejms Čepmen, bivši urednik političke rubrike u Dejli mejlu i doskorašnji savetnik i šef osoblja britanskog ministra za Bregzit Dejvida Džejmsa.

"Prošlo je vreme za nežne poslanike iz svih partija da priznaju da je Bregzit katastrofa, moraju da dođu u novu partiju i da prekinu proces", napisao je Čepmen na Tviteru.

On je dodao i da je prošlo vreme za sve nežne novinare koji rade u novinarima koje su zagovarale Bregzit i da moraju da priznaju da će uništiti živote mnogih svojih čitalaca.

Šef partije Liberalnih demokrata Vins Kejbl se nadovezao na priču i naveo da javnost treba da ima šansu da izađe iz Bregzita, dok je poslanik Laburista Ves Striting napisao da su Čepmenove reči stravično upozorenje iz važnog izvora.

"Ipak, nama nije potrebna nova partija, samo dovoljno poslanika sa petljom da stave državu na prvo mesto ukoliko sve propadne", napisao je Kejbl.

Neposredno posle odlaska iz Ministarstva za izlazak iz Evropske unije, Čepmen je rekao da je njegov bivši šef Dejvis bio "zategnut" od strane premijerke Tereze Mej i njene "crvene linije" koja se odnosila na prekid nadležnosti Evropskog suda pravde.

"Ona je postavila tu crvenu liniju, a ima ih mnogo i one Dejvisa sprečavaju da radi svoj posao. Ako ona ne pokaže malo fleksiblnosti i pragmatizma, ona neće moći da progura svoje ideje kroz parlament", naveo je Čepmen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: