Vučić: Nema dovoljno hrabrosti za promenu Ustava

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se vidi da u Srbiji nema dovoljno hrabrosti da se Ustav promeni i upozorio da bi to moglo zaustaviti put Srbije ka EU.

Izvor: Beta

Sreda, 09.08.2017.

22:57

Vučić: Nema dovoljno hrabrosti za promenu Ustava
Foto: Tanjug

"Ako ne budemo imali dovoljno snage da promenimo Ustav, a vidim da je nemamo, naš put ka EU će biti zaustavljen", rekao je Vučić na Pinku.

Vučić je ocenio da oni koji neće da menjaju Ustav žele da sve ostane kao i danas, a oni koji hoće žele da se odreknu Kosova, te se u tom začaranom krugu ne može doći do rešenja.

"Da imamo Oktroisani ustav i da ga donesemo na silu, ne pada mi napamet", rekao je Vučić i dodao da Ustav mora da bude rezultat širokog konsenzusa.

Ako napravimo osovinu mira i stabilnosti između dva najveća naroda na Balkanu, Srba i Albanaca, u narednih 100 godina rešili smo 80% naših političkih problema, izjavio je Vučić govoreći o odnosu Srba i Albanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: