Vesić: Ne punite bazene i ne zalivajte bašte

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je sistem vodosnabdevanja u Beogradu stabilan i da neće biti restrikcija, uz apel građanima da racionalno koriste vodu.

Izvor: Beta

Nedelja, 06.08.2017.

09:45

Vesić: Ne punite bazene i ne zalivajte bašte
Tanjug

"Apelujem da se voda racionalno koristi, da se ne pune bazeni i ne zalivaju bašte. Prethodni apeli nisu urodili plodom, jer potrošnja je i dalje velika. Razumemo potrebe građana, ali moramo biti solidarni i racionalno se ponašati kako bi kroz ekstremne vrućine svi imali vodu", rekao je Vesić.

Vesić je za televiziju Pink kazao da su juče građni prgiradskih naselja trošli "enormne" količine vode zalivajući bašte, zbog čega su se javili problemi.

"Ali sačuvana je stabilnost snabdevanja vode milion i po stanovnika koliko je na beogradskom vodovodu. Juče je bio problem jer su građani prigradskih naselja naročito u Barajevu, Belom Potoku, Pinosavi, Vinči, i drugim mestima zalivali bašte", rekao je Vesić.

On je kazao da je na ulicama postavljen dovoljan broj cisterni sa vodom, kao i da je 18 ekipa stalno na terenu kako bi u najkraćem mogućem roku rešili nove kvarove.

Istakao je da su od sinoć na terenu i inspektori koji kontrolišu potrošnju vode, navodeći da je mnogo građana opomenuto, a samo dvoje kažnjeno - jedan jer je polivao ulicu, a drugi jer se priključio na hidrofor.

Vesić je ukazao da fontane u gradu ne koriste vodu iz vodovoda, jer kada se jednom napune uvek koriste tu vodu. "One ne utiču na vodosnabdevanje, ista voda se kreće kroz njih, isključenje fontana ne bi ništa donelo", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: