SAD poglasile Madura diktatorom, zamrzle mu imovinu

SAD su označile predsednika Venecuele Nikolasa Madura kao diktatora koji predstavlja opasnost po demokratiju Venecuele.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2017.

22:55

SAD poglasile Madura diktatorom, zamrzle mu imovinu
Foto: Gettyimages

Vašington je uveo sankcije kojima se zamrzava bilo koja njegova imovina koju bi mogao da ima u SAD, prenele su agencije.

"Nedeljni nelegitimni izbori potvrdili su da je Maduro diktator koji zanemaruje volju naroda Venecuele. Sankcionisanjem Madura, SAD objašnjavaju naše protivljenje politikama njegovog režima i našu podršku narodu Venecuele koji želi da se vrati potpuna i prosperitetna demokratija", saopštio je američki ministar finansija Stiven Mnučin, prenosi AFP.

Kako se navodi, jedna od mera su zamrzavanje imovine Madura u SAD, kao i zabrana predstavnicima SAD da pregovaraju sa njim.

"Pod Madurom, Vlada Venecuele namerno i ponovo krši prava građana korišćenjem sile, represije i kriminalizacijom demonstracija. Pod njegovom upravom, režimske bezbednosne snage sistemski potiskuju i kriminalizuju opozicione stranke kroz arbitražni pritvor, vojno gonjenje civila i preteranu upotrebu sile protiv demonstranata", navodi se u saopštenju.

Na jučerašnjim izborima u Venecueli glasalo se za Ustavotvornu skupštinu koja će nadjačati Nacionalnu skupštinu pod kontrolom opozicije, izazvali su protivljenje međunarodne zajednice, a SAD predvode grupu zemalja koje odbijaju da priznaju izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: