Zapaljen automobil Olivera Ivanovića / FOTO

Kosovska Mitrovica -- U noći između četvrtka i petka zapaljen je automobil lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: B92, Kossev
Podeli
foto: Bojan Trajković / B92
foto: Bojan Trajković / B92

Informaciju su portalu Kossev potvrdili sam Ivanović i zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti. Kako se navodi, Ivanovićevo vozilo marke "pasat" bilo je parkirano u Ulici Lole Ribara, ispred apoteke "Laketić".

Veruje se da je požar podmetnut, a slučaj je okarakterisan kao podmetanje požara i izazivanje opšte opasnosti.

"Policija je registrovala slučaj oko 04:01. Nakon poziva koji smo dobili u vezi sa požarom na automobilu. U pitanju je vozilo marke 'pasat', za koje se veruje da u vlasništvu Olivera Ivanovića. Pretpostavljamo za sada da je požar podmetnut", kazao je u izjavi za Kossev Hoti.

Dodao je takođe da su počinioci, za sada, nepoznati, ali i da Kosovska policija radi na njihovom otkrivanju, kao i na otkrivanju motiva, dodao je Hoti.

foto: Bojan Trajković / B92
foto: Bojan Trajković / B92

Da mu je automobil zapaljen Ivanovića su policajci obavestili jutros oko četiri sata. Ivanović tvrdi da je hauba automobila bila otvorena i da je auto goreo sa prednje strane.

"Nemam nikakav lični sukob ni sa kim. Nemam nikakav nelegalni biznis, nemam ništa što bi me dovelo u sukob sa ljudima, jedino što može da se desi jeste to da imam političke neistomišljenike, ali to ne sme da bude razlog za ovako nešto", rekao je Ivanović za Kossev.

"Ono što lokalne vlasti moraju da urade, jeste da se jasno distanciraju od ovoga, jer ovaj grad i građani ne zaslužuju ovako nešto. Posle 18 godina zaslužujemo da imamo miran život, miran razvoj i da vodimo računa o svojoj deci u jednoj potpuno mirnoj atmosferi, a ne da brinemo o bezbednosti posle ovoliko godina", dodao je.

foto: Bojan Trajković / B92
foto: Bojan Trajković / B92

Na pitanje ko su mu politički neistomišljenici, Ivanović kaže: "Ne bih hteo o tome. Znaju oni, prepoznaće se sigurno."

Pre samo dva dana u Zvečanu, ispred tzv. Metalove zgrade u ranim jutarnjim časovima zapaljen automobil lekara i nekadašnjeg predsednika ove opštine Dragiše Milovića.

Ovo je drugi put da se uništava automobil koji vozi Oliver Ivanović. Pod službeni "audi" 2005. godine podmetnuta je bomba, a automobil se nalazio ispred zgrade u kojoj je živeo.

Protiv Ivanovića se trenutno vodi ponovljeni sudski proces u vezi sa navodnim ratnim zločinom. U pritvoru je prethodno proveo više od dve godine, a Ivanović sve vreme tvrdi da se radi o montiranom političkom procesu. Kao i Dragiša Milović, percipiran je u javnosti kao umereni političar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 71 idi na stranu