"Videćemo na kraju dijaloga ko će imati pesak na glavi"

Milan Antonijević iz Jukoma kaže da unutrašnji dijalog o KiM nije zaokret već nastavak onoga što se priča već dugi niz godina.

Izvor: B92
Podeli

On je u Kažiprstu rekao da je poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu Jukom prihvatio jer kao organizacija koja se bavi zaštitom ljudskih prava, koja ima uvid u stanje na terenu, koja je u poslednjih 20 godina pratila situaciju na Kosovu, razgovarala ina Severu i u Prištini, na to gleda kao na nastavak.

"N ne gledamo kao zaokret već kao nastavak onoga što pričamo već dugi niz godina. Odgovornost za dijalog je ranije bila isključivo na civilnom društvu, koje je mnogo pre o tome govorilo, pre političara i Briselskog dijaloga. Naravno da tu ispruženi ruku prihvatamo, ne samo da se podeli odgovornost nego i da se pronađe rešenje", naglasio je Antonijević.

"Treba otvoreno i jasno razgovarati sa svima koji u dijalogu učestvuju. Pominje se to vađenje glave iz peska, bojim se da niko od nas nema peska na glavi, a videćemo ko će ga imati, ko će promeniti taktiku", rekao je on i dodao da smatra "da je društvo veoma realno kada je reč o pitanju Kosova".

"Sada je sutuacija drugačija i društvo je zrelije da uđe u taj dijalog. Ako pitate one koji žive na Kosovu to pitanje nije rešeno", rekao je.

On je kazao i da je "broj onih koji se uključuju u dijalog važan, ali ovaj unutrašnji dijalog treba posmatrati kao nešto što će imati svoj pandan i u Prštini".

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 253 idi na stranu