NUNS i NDNV: Saslušajte Vučića; Vučić: Dostaviću vam sve

NUNS i NDNV saopštili su da nadležno tužilaštvo po službenoj dužnosti treba da sasluša predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 25.07.2017.

17:33

NUNS i NDNV: Saslušajte Vučića; Vučić: Dostaviću vam sve
Foto: Tanjug

Vučić je gostujući na televiziji Pink izjavio da su određena medijskа udruženjа dobijаlа ogromаn novаc kаko bi učestvovаlа u kаmpаnjаmа protiv njegа i SNS.

Iz udruženja novinara navode da tužilaštvo treba da sasluša Vučića jer je u televizijskom gostovanju izneo saznanja "o krivičnom delu koje se goni po službenoj dužnosti".

"Tužilaštvo je dužno da od njega zatraži dodatne informacije o krivičnom delu iz člana 343, Izazivanje panike i nereda, kao i drugim krivičnim delima za koje postoji sumnja da su izvršeni, pošto je istakao da su pojedina 'medijska udruženja' dobijala novac da bi vodili kampanju povodom nelegalnog rušenja u Savamali", navodi se u zajedničkom saopštenju ta dva udruženja.

NUNS i NDNV smatraju da je Vučić dužan i sam da javnosti saopšti ko je, od koga, u koje vreme i u kojem iznosu dobijao sredstva i da preuzme odgovornost za to što je izgovorio.

"Plašimo se, međutim, da Vučić i ovog puta iznosi neistine, da ponovo zloupotrebljava režimske medije i svoju funkciju da bi napadao i difamirao one koje proglašava političkim protivnicima i da bi dodatno ugrožavao medijske slobode u Srbiji. Ukoliko je govorio neistinu, Vučić je izvršio krivično delo", dodala su ta dva medijska udruženja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je potom da će novinarskim udruženjima, koja od tužilaštva traže istragu protiv njega zbog izjave da su neka od njih dobijala novac za kampanju zbog rušenja u Savamali, dostaviti sve podatke o tome, te nije potrebno da "vode istragu".

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da medijska udruženja ne primaju novac direktno za Savamalu, nego da primaju novac “tobož za nešto drugo, a pišu o Savamali”.

“To je opšte poznato i to nije nikakva tajna. Ne moraju da vode nikakvu istragu, dostaviću im ja sve podatke koje mogu da objave”, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da niko neće da napiše da novac primaju da bi vodili kampanju povodom Savamale, već to predstavljaju kao istraživačko novinarstvo.

“Istraživačko novinarstvo su im bile i one laži za Zapadnu Tamnavu, što im je demantovala čak i Svetska banka, pa su za te laži dobili čak i nagradu od Evropske unije. I tih primera imate, ne jedan, već milion, i to nije nikakva tajna. Imate podatke kojim se oni svi hvale”, rekao je Vučić.

SNS: NUNS i NDNV nezavisni samo po imenu

Srpska napredna stranka saopštila je da je "interesаntno kаko su se 'nezаvisni" stručnjаci - NUNS i NDNV odmаh i sаmi prepoznаli u notornim činjenicаmа koje je izrekаo predsednik Srbije Aleksаndаr Vučić" - dа su određenа medijskа udruženjа dobijаlа ogromаn novаc kаko bi učestvovаlа u kаmpаnjаmа protiv njegа i SNS.

Kako navode, NUNS i NDNV su nezavisna udruženja samo po imenu.

"Smаtrаmo dа je dobro dа nаrod vidi brzinu pisаnjа sаopštenjа ovih, sаmo po imenu nezаvisnih udruženjа novinаrа, kаdа trebа dа se nаpаdnu i kriminаlizuju Aleksаndаr Vučić i SNS, i kаko isti, svаki dаn, već više od 60 dаnа, prećutkuju monstruoznu kаmpаnju bolesnih lаži i uvredа protiv predsednikа Srbije, Aleksаndrа Vučićа, u dnevnom listu Kurir, čiji je vlаsnik višemilionski poreski dužnik", saopštio je SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: