CG: Hvala BiH i Srbiji, stiže i "Super puma" helikopter

Podgorica -- Nakon što je u Tivat stigao protivpožarni avion iz Ukrajine, očekuje se i dolazak letelica iz Švajcarske, Bugarske i Izraela.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da će ujutru stići i višenamenski helikopter "Super puma" kapaciteta 2.000 litara vode.

"U najavi su još helikopter MI 17, kapaciteta 2.000 litara vode iz Bugarske i protivpožarni avion 'Air Tractor', kapaciteta 3.000 litara vode, iz Izraela koji bi bili operativni narednih dana", precizirano je u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zahvalilo je na podršci koju su u kritičnim trenutcima iskazale Srbija i Bosna i Hercegovina, dodaje se u saopštenju.

Crna Gora je u ponedeljak zatražila od EU i NATO međunarodnu pomoć zbog velikog broja požara koji bukte u primorskom i centralnom delu zemlje.

Večeras je situacija sa požarima pod kontrolom, ali su i dalje aktivni požari na poluostrvu Luštica, u zaleđu Herceg Novog, te na području Podgorice i Cetinja, saopšteno je iz MUP-a.

Crnogorski premijer Duško Marković je ranije danas ocenio da veruje da ima podmetnutih požara, te da će "svi resursi" države biti usmereni ka pronalaženju počinilaca.

Ranije je u Tivat stigao avion tipa Antonov AN32P čiji kapacitet je 8.000 litara vode, koji će sa dva "dromadera" Direktorata za vanredne situacije MUP-a gasiti požare na poluostrvu Luštica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu