GR: Konzul se obratio, važna informacija za srpske turiste

Generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić usled nevremena koje je zahvatilo područje Halkidikija obišao je mesto Toroni koje je najviše pogođeno padavinama.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Kako je objavljeno na sajtu Konzulata Srbije u Grčkoj, srpski državljani su se u jutarnjim satima najviše javljali iz Toronija, gde se nalaze na letovanju.

Saopšteno je da se konzul uverio u ozbiljnost situacije, ali i u činjenicu da padavine polako prestaju, a i dalje pojedini delovi mesta nisu pristupačni.

"U kontaktu sa lokalnim vlastima dobijena je informacija da se voda polako povlači i da se potpuni prestanak padavina očekuje u toku noći kada bi trebalo da se prilike normalizuju", dodaje se.

Ističe se da je od lokalnih vlasti dobijena "važna informacija" za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima.

"Njima će u utorak izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti kod naplate štete kod osiguravajućih kuća", ističe se.

Radi eventualnih daljih informacija o nastaloj situaciji svi zainteresovani, u naredna 24 sata, mogu da se obrate na telefon Generalnog konzulata RS u Solunu +30 2310 244 265.

Hladno vreme, kiša i jak vetar u Grčkoj napravili su velike probleme srpskim turistima, a pojedina mesta čak imaju i problema sa poplavama.Opširnije o tome - OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 551 idi na stranu