Kremlj: Ako nam SAD ne vrate imovinu...

Kremlj se nada da će administracija predsednika SAD imati dovoljno mudrosti da reši diplomatski spor s Moskvom u vezi sa zaplenom ruske diplomatske imovine.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.07.2017.

14:20

Kremlj: Ako nam SAD ne vrate imovinu...
Thinkstock

U protivnom, Rusija najavljuje da bi, kao odmazdu zbog incidenta sa zaplenom imovine u SAD, mogla da izbaci neke američke diplomate iz zemlje, jer "previše američkih špijuna radi u Moskvi pod diplomatskom maskom".

U međuvremenu oglasio se i ruskiministar soljnih poslova Sergej Lavrov, koji je pokušaji da se postave preduslovi za povraćaj ruske diplomatske imovine, oduzete u Njujorku i Merilendu, "krađa u po bela dana".

Prema rečima Lavrova, anti-ruska osećanja u SAD ne znače da Rusija i SAD ne mogu da se slože oko globalnih problema, preneo je Rojters pozivajući se na Ria novosti.

Barak Obama, naime, koji je bio predsednik SAD, naredio je zaplenu dva ruska diplomatska imanja i proterivanje 35 ruskih diplomata u decembru prošle godine, zbog optužbi da su učestovali u navodnom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine, prenosi Rojters.

Rusija to demantuje, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov sada poručuje: "Nadamo se da će naše američke kolege pokazati određen nivo političke mudrosti i volje".

Peskov poručuje i da će bilo koji preduslovi SAD za povratak imovine biti neprihvatljivi i da neuspehom u vezi s vraćanjem imovine Vašington krši međunarodno pravo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: