Obrt: Kurdski oficir tvrdi Al-Bagdadi je skoro sigurno živ

Kurdski oficir zadužen za kontra-terorizam izjavio da je glavni vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi "skoro sigurno živ", prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.07.2017.

09:29

Obrt: Kurdski oficir tvrdi Al-Bagdadi je skoro sigurno živ
Screenshot

Lahur Talabani je je naime rekao da je 99 odsto siguran da je lider ISlamske države, za koga se tvrdi da je stradao u napadima ruske avijacije na jedan kamp u Raki, u stvari živ. Talabani ćak tvrdi i da je Al-Bagdadi lociran južno od Rake, i to u momentu kada su iz Rusije stigle vesti da je Al- Bagdadi ubijen.

Talabani je takođe rekao Rojtersu i da će se Islamska država, nakon poraza u Mosulu, ponovo uzdići i povesti pobunu poput one koju su izveli pripadnici Al kaide, samo što će ovaj put ta pobuna biti mnogo jača.

U međuvremenu oglasio sei Kremlj iz kog je saopšteno da RFusija nema potvrdnu informaciju da li je ili nije likvidiran lider takozvane Islamske države. "Nemamo preciznijih podataka. U stvari, dobijamo kontradiktorne informacije. Naše relevantne službe ih trenutno proveravaju", rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. Peskov, prenosi Tass.

Podsetimo, pre oko mesec dana iz Rusije je stigla vest da je lider Islamske države Abu Bakr al Bagdadi najverovatnije ubijen tokom jednog vazdušnog udara ruskih snaga na kamp tokom okupljanja lidera ID. Vest međutim do danas nije zvanično potvrđena.

Takođe, Al- Bagdadija su "ubijali" do sada nekoliko puta, ali je svaki put, nakon negog vremena, takva vrsta informacija demantovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: