Tivat, Kotor i HN traže pomoć regiona u gašenju požara

Predsednici opština Tivat, Kotor i Herceg Novi zvanično su od Vlade Crne Gore zatražili da potraži pomoć avijacije zemalja okruženja u gašenju požara.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.07.2017.

17:22

Tivat, Kotor i HN traže pomoć regiona u gašenju požara
Ilustracija: Tanjug

Požar na Luštici nošen jakim vetrom razbuktao se tokom noći i širi se poluostrvom. Rano jutros je evakuisano 100 turista s rta Veslo (Ponte Veslo), potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), dok lokalni mediji navode da je iz ugroženog mesta Begovići evakusano 15 starijih meštana.

Požar je zahvatio četinare, bliži se kućama, a plamenovi dostižu visinu i do 30 metara.

"Vatra nas je opkolila i približavala se sa svih strana. Bilo je strašno. Prošli smo kroz pakao", kazala je Televiziji Crne Gore jedna od evakuisanih turistkinja.

Predsednici opština Herceg Novi, Kotor i Tivat, Stevan Katić, Vladimir Jokić i Snežana Matijević, ocenili su da je stanje s požarima koji zahvataju teritorije te tri opštine "alarmantno" i apelovali na Vladu Crne Gore da traži pomoć avijacije i susednih država.

"S obzirom na alarmantno stanje, smatramo da je neophodno što pre angažovati avijaciju u gašenju požara i molimo Vas da hitno preduzmete dodatne mere i zatražite pomoć službi iz zemalja u regionu: Hrvatske, BIH, Srbije", navodi se u dopisu.

Dromaderi MUP-a Crne Gore ne učestvuju u gašenju vatre zboj jakog vetra.

Na terenu su vatrogasci iz čitave Crne Gore, vojska, dobrovoljci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: