Od nemačke donacije Preševo dobilo narodnu kuhinju

Preševo -- Donacijom nemačke nevladine organizacije "Help" u Preševu otvorena prva narodna kuhinja koja dnevno priprema po 400 kuvanih obroka za ugrožena i starija lica.

Izvor: Beta
Podeli

Sekretar preševskog Crvenog krsta Ahmet Haljimi izjavio je agenciji Beta da je organizacija "Help" obezbedila svu potrebnu opremu za spremanje obroka koje se vrši prema programu Crvenog krsta Srbije.

"Narodna kuhinja radi od pre dva dana, a od danas će se kuvani obroci se deliti i u svim mesnim zajednicama. Obroci se spremaju i dele u prostorijama Crvenog krsta Preševo od 10 do 11 časova a već od 11.30 biće podeljeni i u mesnim zajednicama", kazao je Haljimi.

On je naveo da je za sada omogućeno da usluge narodne kuhinje dobiju svi koji su za to bili zainteresovani, a da u slučaju povećanja broja korisnika, kuhinja ima opremu za spremanje po 1.200 obroka u jednoj smeni.

"Spremamo po jedan kuvani obrok dnevno, radimo po programu Crvenog krsta Srbije, kao i u svim opštinama od Subotice do Preševa, normativi i kriterijumi su isti. ; Što se tiče podele obroka, videćemo i ubuduće gde je sve potrebno građanima, da pokrijemo kompletnu opštinu Preševo", rekao je Haljimi.

Društvo

strana 1 od 6563 idi na stranu