Brnabićeva: Izdržaću pun mandat, ne osećam kao hendikep...

Vlada radi kao tim, rekla je premijerka Ana Brnabić, navodeći da ne oseća kao hendikep to što iza nje ne stoji nijedna politička partija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.07.2017.

22:25

Brnabićeva: Izdržaću pun mandat, ne osećam kao hendikep...
Foto: Tanjug, arhiva

Gostujući na RTS premijerka je rekla da veruje da će izdržati pun mandat na tom mestu.

Podsetila je da je sa ministrima radila 10 meseci i da je imala veliku podršku od kada je predložena za mandatarku, ali i istakla da joj nije teško da održava disciplinu koju je napravio prethodni premijer Aleksandar Vučić.

Sa novoizabranim predsednikom kaže da nije u dnevnom kontaktu, ali se, kaže, konsultuje sa njim kad god smatra da je potrebno.

Kaže i da odlična saradnja premijera i predsednika predstavlja jačinu Srbije.

"Vlada ne treba toga da se stidi. Deluje kao da bi najbolje bilo da se predsednik i premijer ne vole i da ne pričaju. Naravno da ću kao nova predsednica Vlade da se konsultujem i kao ministarka državne uprave sam se konsultovala sa prethodnom ministarkom", rekla je ona.

Na pitanje da li očekuje da će biti premijerka pun mandat, Brnabićeva je odgovorila: "Verujem da ću izdržati pun mandat".

"Blumberg preneo tumačenje, ne moju izjavu"

Premijerka Ana Brnabić oglasila se povodom intervjua Blumbergu kad je preneto da je rekla da bi Srbija - ako bi morala da bira između Rusije i EU - izabrala EU.

Brnabićeva je izjavila da Blumberg nije preneo njenu izjavu već tumačenje njene izjave.

Ona je istakla da u međunarodnim krugovima niko nije postavio pitanje Srbiji da bira između Rusije i EU.

"Srbija razmišlja o svojim ekonomskim interesima, o svojoj ulozi u političkim okvirima, razmišlja o najboljim interesima svojih građana. Naš strateški put je EU, ali imamo tradicionalne veze sa ruskim narodom i ekonomske veze, jer je Rusija veliko tržište", rekla je Brnabić i dodala da bi bilo neracionalno da imamo loše odnose sa Rusijom.

Ona kaže da je najvažnije da je Srbija ima iskrenu politiku prema svakom svom partneru.

"Svi znaju politiku Srbiju - znaju da je strateški put EU, znaju za prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, i da se trudimo da imamo sve bolje kontakte sa SAD", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: