Akcija "Ares": Uhapšeno 360 osoba širom Srbije VIDEO

Beograd -- Zbog više krivičnih dela policija je uhapsila 360 ljudi, dok je protiv još 202 osobe podneta krivična prijava, izjavio je ministar Nebojša Stefanović.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Screenshot
Foto: Tanjug / Screenshot

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji "Ares", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Kako je precizirao ta akcija je sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji. Podnete su krivične prijave tako da su procesuirane ukupno 562 osobe, istakao je ministar policije.

"Neka od hapšenja su izvršena u Novom Sadu i Beogradu, a policija će nastaviti ovu akciju i zaštititi bezbednost gradjana", rekao je Stefanović.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili različita krivična dela - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe...

Ministar policije je naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, maruihuane i ekstazija kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane, kao i da je oduzeto 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.

Zaplenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, naznačio je Stefanović.

Stefanović je ranije za TV Pink istakao da je policija više meseci pratila određene kriminalne grupe i pojedince koji su izvršioci "različitih zadataka".

strana 1 od 121 idi na stranu