Oliver Dulić proglašen krivim, kazna tri i po godine

Beograd -- Bivši ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić proglašen je krivim pred Specijalnim sudom u Beogradu za zloupotrebu položaja.

Izvor: B92, Filip Čukanović
Podeli
Foto: Tanjug / Sava Radovanović
Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Dulić je optužen da je zloupotrebio položaj prilikom izdavanja dozvola preduzeću Nuba invest i izrečena mu je nepravnosnažna kazna od tri godine i šest meseci zatvora.

Pored Dulića, krivim su proglašeni i njegov zamenik Nebojša Janjić (tri godine) i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak (godinu dana zatvora).

Presuda nije pravnosnažna i okrivljeni imaju pravo žalbe. Dulić je odmah najavio da će se žaliti i rekao da je očekivao oslobađajuću presudu. Više o rečima bivšeg ministra posle izricanja presude u posebnoj vesti.

Takođe, Duliću i Janjiću je izrečena zabrana rada na javnoj funkciji od pet godina, dok je Drobnjaku zabranjeno da bude na funkciji tri godine.

Dulić i Janjić su bili na izricanju presude, dok je Drobnjak dao punomoćje advokatu.

Prema optužnici, njih trojica se terete da su 2009. godine izdali lokacijske i građevinske dozvole za postavljanje mreže optičkih kablova na državnim putevima preduzeću "Nuba invest" iako ta slovenačka firma nije imala neophodnu dokumentaciju i na taj način pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara.

Optuženi su tokom postupka negirali krivicu.

Suđenje je počelo u junu 2015. godine, a istraga u septembru 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 121 idi na stranu