GR: Objavljen i snimak iz kluba u kom je sve počelo VIDEO

Grčki mediji objavili su video-snimak koškanja u klubu na ostrvu Zakintos koje je prethodilo tuči u kojoj je stradao američki turista Bakari Henderson.

Izvor: B92

Sreda, 12.07.2017.

14:45

GR: Objavljen i snimak iz kluba u kom je sve počelo VIDEO
Screenshot

Nakon smrti američkog studenta uhapšeno je devetoro ljudi, među njima sedmoro srpskih državljana.

Na snimku iz kluba u kojoj se odvija rasprava vidi se koškanje mladića za stolom, a potom i istrčavanje iz kluba.

Grčki portal "Proto tema" je ranije objavio snimak sigurnosne kamere drugog kafića kroz čiji se izlog vidi ceo tok tuče. Posle desetak sekundi snimka u kadar utrčava Bakari Henderson, koga obara jedan mladić. Amerikanac udara u parkirani automobil, zatim ga grupa mladića obara na zemlju i šutira desetak sekundi. Snimak tuče možete videti - OVDE. Ranije je advokatica jednog od osumnjičenih Zora Dobričanin rekla da "postoji "povoljniji snimak" i da će insistirati da se postupak vodi na srpskom jeziku.

"Kolega advokat sa Zakintosa mi je rekao da postoji snimak i da je to što se vidi na snimku mnogo povoljnije od onog što piše u optužnici. I da se na tom snimku detaljno vidi svaka radnja svakog od okrivljenih", navela je Zora Dobričanin.

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da su srpski organi u kontaktu sa porodicama uhapšenih na Zakintosu i da prate situaciju.

Ona je dodala da će Ministarstvo pravde pružiti svu neophodnu pomoć.

"Moramo da sačekamo da istražni sudija završi posao i da vidimo da li će se pokrenuti postupak ili ne i protiv kojih lica, a tada mi kao Ministarstvo možemo da stupimo na snagu i pružimo pomoć prema međunarodnim sporazumima i sporazumima sa Grčkom", kazala je Kuburovićeva za televiziju Pink.

Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je nasmrt rano ujutru u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana.

Roditelji dvojice uhapšenih tvrde da su njihova deca nevina, a strahuju da im preti izručenje Sjedinjenim Američkim Državama

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: