Linta: Promoteri tobožnjeg genocida štete pomorenju

Beograd -- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je "srpski promoteri tobožnjeg genocida" nisu svesni da čine ogromnu štetu procesu pomirenja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

"Politika koja nema isti odnos prema svim ratnim zločinima, koja optužuje samo jednu stranu kao glavnog krivca u otadžbinskom ratu i koja ne poštuje sve žrtve proizvodi samo napetost i međusobno nepoverenje i ne može dovesti do trajnog mira i stabilnosti na ovom području", istakao je Linta u pisanoj izjavi.

On je naveo da je "na čelu" tih "promotera" lider LDP Čedomir Jovanović, za koga kaže da je u potpunosti prihvatio "lažnu tezu" bošnjačkih političara, intelektualaca i verskih dostojanstvenika kao i dela međunarodne zajednice o genocidu nad Bošnjacima.

"Apsurdno je uspoređivati genocid koji su stotine hiljada Srba, Roma i Jevreja doživeli u fabrici smrti Jasenovac i širom zloglasne NDH u Drugom svetskom ratu, sa zločinom u Srebrenici", istakao je Linta.

"Time Jovanović i slični njemu duboko vređaju potomke i rodbinu brojnih srpskih žrtava koje su stradale u srednjem Podrinju i širom BiH od strane jedinica ratnog zločinca Nasera Orića i Armije BiH", navodi se u izjavi.

Jovanović je u ponedeljak izjavio da je Srebrenica srpska sramota i greh i da bi išao u Srebrenicu koliko god puta treba i poklonio se žrtvama političkog bezumlja.

Ratni zločini

strana 1 od 1385 idi na stranu