Danas: EU i SAD grade u Srbiji humanitarni centar

Evropska unija planira da uloži novac u izgradnju humanitarnog centra na aerodromu Ponikve kod Užica, piše list "Danas".

Izvor: B92

Sreda, 05.07.2017.

23:35

Danas: EU i SAD grade u Srbiji humanitarni centar

Pozivajući se na diplomatske izvore taj beogradski list navodi da je projekat još u fazi razmatranja a da su uključene i SAD preko ambasade te države u Beogradu.

Humanitarni centar bi trebalo da bude pandan rusko-srpskom centru u Nišu, preneo je "Danas" tumačenje neimenovanih izvora.

Direktor aerodroma Ponikve Saša Savić rekao je da je taj aerodrom prošle godine konkurisao kod Delegacije EU u Srbiji za izgradnju centra za vanredne situacije koji bi trebalo da pokriva zapadnu Srbiju, istočnu Bosnu i severnu Crnu Goru.

Prema njegovim rečima, taj projekat je ušao u razmatranje ali potvrda realizacije još nije stigla.

"Imali smo posetu predstavnika iz ambasade SAD u Beogradu, koji su rekli da im je ideja zanimljiva. Čekamo i od njih odgovor", rekao je Savić.

Dodao je da je Sektor Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za vanredne situacije upoznat s projektom i da su aerodrom Ponikve i taj sektor zajedno konkurisali kod Delegacije EU u Srbiji za sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: