Vučić: Migovi stižu veoma brzo, Srbija će biti sigurnija

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić izjavio da će "Migovi" iz Rusije stići "veoma brzo".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

On je naglasio da će "Srbija biti značajno sigurnija posle dana i nedelja koje su pred nama".

U intervjuu za "Sputnjik", Vučić je kazao da su "stvari jasne da Srbija ostaje vojno neutralna".

"Imamo korektan odnos i sa NATO-om i sa ODKB-om. Tako će i da ostane i niko nam neće birati od koga ćemo da kupujemo oružje. To sam javno rekao pred svima", naveo je Vučić.

Na konstataciju "Sputnjika" da je ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin rekao da će Vučić saopštiti kad stižu Migovi iz Rusije, predsednik Srbije je kazao da misli da će se to desiti "veoma brzo".

"I mislim da će Srbija biti značajno sigurnija posle dana i nedelja koje su pred nama. Ako pogledate i namensku industriju zaostajali smo u razvoju 20 - 30 godina i za Zapadom i za ruskom mehanikom i elektronikom. Pokušavamo tu razliku da premostimo i fabrika koju sam u subotu u Uzićima otvorio je prva visokotehnološkog nivoa", rekao je Vučić.

On je naveo Srbija "još nije u stanju da napravi vozilo za vojsku sa nezavisnim vešanjem sa pogonom na četiri točka".

"To je važno za pokretljivost za vojna vozila. To su kao Kamas vozila. Kada bi oni hteli da naprave fabriku ovde, mi bismo sve što treba dali i platili", kazao je srpski predsednik.

Na pitanje da li pokušavate da dovede "Kamas", Vučić je odgovorio potvrdno.

"To sam činio više puta", rekao je on.

Upitan da li je u planu i fabrika za remont helikoptera, Vučić je kazao da "jeste".

"Radimo na tome", kazao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da "očekuje skori dolazak ministra (odbrane Rusije Sergeja) Šojgua, kao i dolazak tenkova i izviđačkih vozila".

"To je za nas značajno. Iako su neke neznalice govorile 'šta će nam'. Potrebni su nam, to je ogromna zaštita. To u značajnoj meri menja stvari za našu zemlju. Naše sposobnosti odbrambene dramatično rastu u jednom danu", rekao je on.

Na konstataciju "Sputnjika" da NATO "nije slučajno gađao taj odbrambeni sistem 1999. godine", Vučić je kazao da je to tačno i da Srbija "danas ima tri ili četiri lovca 29, a u bliskoj borbi nema boljeg aviona".

"Kada kompletiramo sve sa radarskim sistemima i protivvazdušnim dejstvom, građani će sigurno da se osećaju. Što se tiče namenske industrije, na žalost, svuda se ratuje i mi možemo u narednih 20 godina da prodamo sve što napravimo", naveo je predsednik Srbije.

Pročitajte još:

Vučić: Tramp i ja smo u sličnoj poziciji

Vučić: Dijalog sa Prištinom prelazi na predsednički nivo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 253 idi na stranu