"Rodoslov po Trampu": Ko je rod, a ko nije? / FOTO

Odluka Donalda Trampa o zabrani putovanja za pojedine muslimanske zemlje je na snazi, što je izazvalo debatu o tome koga Vašington smatra "rodbinom".

Izvor: B92

Petak, 30.06.2017.

21:27

Getty Images

Pod novim pravilima, SAD mogu da odbiju ulazak izbeglica na svoju teritoriju sve dok ne dokažu "dobronamernu vezu" sa osobama, kompanijama ili univerzitetima u SAD.

Takvi uslovi se primenjuju na sve ljude koji imaju pasoše Irana, Libije, Sirije, Somalije, Sudana i Jemena.

"Ali, ko je definisan kao 'bliska porodica'? Stejt department kaže: roditelji, uključujući roditelje supružnika i supružnike roditelja, supružnici, verenici ili verenice, deca, uključujući zetove i snaje, bliske rođake i polurođake", navodi BBC.

Dodaje se i da se "ostali ne računaju".

"Među njima su dede i babe, kao i unuci, tetke, ujne, strine, ujaci, teče, stričevi, sestričine, bratanci, nećaci i rođaci", dodaje BBC.

Ovakvo definisanje "rođačkih odnosa" je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama, a mnogi postavljaju fotografije uz oznaku #grandparentsnotterrorists, a pojedini se direktno obraćaju Trampu pitanjem – "Da li je ovo lice lice terora?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: