"Vučić uradio što niko nije - okupio ih sve"

Inauguracija predsednika Aleksandra Vučića pokazala da je Srbiji iskazano veliko poštovanje, izjavio je njegov generalni sekretar Nikola Selaković.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

10:11

Foto: Tanjug

Selaković je za Pink rekao da je na inauguraciji bilo preko 55 visokih stranih delegacija i da to nije bio protokolarni događaj, već prilika za iniciranje razgovora i otvaranje novih perspektiva u saradnji.

To će, kako navodi, biti moguće "ako nastavimo da sledimo politiku koju je započeo Vučić i koja daje rezultate".

"Ljudi vole da pričaju o onome što su tehničke stvari, a manje se priča o onome što je važno. Suština jeste da je Srbiji iskazano veliko poštovanje, a ono polazi od predsednika koji je uspeo da sve njih okupi", rekao je Selaković komentarišući inaguraciju.

On je dodao da je veoma bitno što su na inaguraciju došli svi predstavnici i lideri iz regiona i da je to velika čast, a pogotovo što je prisutna bila i predsednica Hrvatske.

"Svi lideri iz regiona stigli su na inaguraciju predsednika Srbije, a on je uspeo ono što mnogima nije polazilo za rukom, okupio ih je sve na jednom mestu", naveo je Selaković.

On je istakao i da na različite stavove Srba i Hrvata ne možemo da utičemo, ali možemo da gledamo kako ćemo u budućnosti sarađivati.

"Treba da budemo mudri i da kroz zajedničke poduhvate nešto spremamo, a tako će i biti. Predsednik Vučić je na pravom putu", naveo je Selaković.

On je istakao da zato treba da gledamo čime možemo da utičemo na našu budućnost, razvoj ekonomije ili otvaranje novih perspektiva u našoj saradnji.

"Šta god da se desi, mi smo komšije i koliko ćemo u budućnosti imati prilike za saradnju zavisi od nas samih, spremnosti da se kroz zajedničke poduhvate nešto menjamo," istakao je Selaković.

Naveo je da je marokanski kralj Muhamed šesti izrazio želju da se uvede direktan let Beograd - Kazablanka.

"Marokanska kompanija će prva započeti ove letove. I to je sjajna stvar za Srbiju", rekao je on.

Na inaguraciji su bili prisutni i pojedini članovi opozicionih stranaka.

"Određeni predstavnici opozicionih političkih stranaka su došli na inaguraciju. Oni imaju obzir da se ne radi o nekom partijskom događaju", rekao je Selaković.

Naveo je i da je inaguracija predsednika Vučića prošla u najboljem redu, a skoro 5.000 zvanica pojavilo se na svečanom prijemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: