Jovanović: Strašna Jankovićeva izjava o Ani Brnabić

Beograd -- Predsednik LDP Čedomir Jovanović ocenio je kao strašnu izjavu Saše Jankovića da se Aleksandar Vučić dodvorava Zapadu predlogom da Ana Brnabić bude mandatarka.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Apelujem na medije da se suprotstave tom primitivizmu koji prati nominaciju Ane Brnabić. To je strašno, da neko ko je deset godina bio zaštitnik građana sebi dozvoli da kaže da je ona kandidat za predsednika vlade zbog toga", rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

Jovanović je rekao da mu se ne dopada jezik kojim se osporava mandatarka Ana Brnabić.

On je kazao da je bruka i sramota "pratiti njenu kandidaturu za mandatara komentarima da je 'sultanija', potencirati njenu seksualnu orijentaciju, omalovažavati je kao ženu, opisivati je kao nečiju marionetu".

"Da li je toliko teško reći da dobijamo za premijera osobu koja nema veliko političko iskustvo, osobu koja preuzma veliki rizik", upitao je Jovanović.

Prema Jovanovićevim rečima kome god da je predsendik Srbije Aleksandra Vučić dao mandata da sastavi vladu bio bi u njegovoj senci.

Upitao je da li su na Zapadu neki homoseksualci, a na Istoku frajeri kao ruski predsednik Vladimir Putin.

"Ja imam tri ćerke, sramota me je zbog toga što to moram da slušam u 2017. godini u svojoj zemlji", rekao je Jovanović i dodao da će odnos LDP-a prema Ani Brnabić slediti iz njene politike.

Naveo je da je stav LDP-a da prioritet politika vlade na čelu s Anom Bnabić treba da bude Brisel, kao i da bude zasnovana na osiguranju mira u regionu kroz članstvo u NATO-u, da se seku čvorovi 90-tih godina prošlog veka, da se uspostave drugačiji odnosi prema Hrvatskoj, Kosovu, BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu